
Základem je čočka zelená, která je chuťově naprosto delikatesní. Můžete v ní cítit třeba oříšky. Mohou ji konzumovat také diabetici a jedním z největších zdravotních benefitů této luštěniny je snižování hladiny špatného cholesterolu v krvi. Když ji navíc zkombinujete s vhodnými surovinami, jaké jsou v našem receptu, získáte plnohodnotný pokrm, který navíc skvěle chutná.
Počet porcí: 8 porcí
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:
250 g zelené čočky
1 malá cibule
3 mrkve
2 stroužky česneku
1 hrst vlašských ořechů
1 hrst slunečnicových semínek
2 lžíce lněných semínek
100 g strouhanky
2 vejce
2 lžíce rajčatové pasty
sůl, černý pepř
Postup:
1. Postupně rozmixujte nadrobno cibuli, mrkev, česnek, ořechy a semínka. Vše dejte do velké misky. Rozmixujte i vařenou čočku, ale dejte si pozor, aby nebyla na kaši!
2. Přidejte lněná semínka, prošlehané vejce, rajčatovou pastu, sůl a pepř.
3. Směs dobře promícháme. Musí vzniknout pevná hmota, můžeme použít trochu hladké mouky. A poté vytvarujeme 8 placiček.
4. Na rozpálené pánvi placičky opečeme z obou stran a dopečeme v troubě 10 minut na 140 °C.
Dobrou chuť!
Zdroj www.akademiekvality.cz