Reklama

JOY TIPS | Kam za luxusním jídlem + jeden recept jako bonus!

Asijská jídla, sladkosti i tradiční česká kuchyně. Mňam!
11666

Valentina, šéfredaktorka

Tak i konečně já jsem zavítala do restaurace Sia! A už naprosto chápu, co na ni všichni vidí. Svou živou atmosférou, příjemným ruchem, otevřenými kuchyněmi a přístupem obsluhy mi připomíná mé oblíbené podniky v New Yorku, takže jsem opravdu ráda, že i vše, co jsem z menu ochutnala, obstálo na jedničku. Nemyslete si, že jsem nějaký šílený otesánek, o všechny následující chody jsem se podělila. Vyzkoušela jsem dim sum knedlíčky s bílými kachními játry a karamelizovaným úhořem, smažené krevetové koule obalené v rýžových nudlích, spicy bun s krabem a wasabi majonézou, kuřecí satay, grilovanou chobotnici s černým kardamomem a mušli svatého Jakuba s omáčkou ze žlutého kari a na závěr i lívanečky z kokosového mléka se zmrzlinou z tonka fazolí. Už se nemůžu dočkat, až se vrátím a ochutnám všechny ostatní pokrmy, například pekingskou kachnu!

Tip na závěr: Pokud máte rádi pálivé jídlo, nenechte si zde ujít speciální pálivý festival. Ve dnech 20. – 27. září se totiž kuchyně zaměří na pokrmy z chilli papriček ze všech koutů světa – od méně pálivých Jalapeño až po ty nejpálivější Carolina Reaper, které mají na Scovilleho stupnici pálivost 2,2 milionu a jsou držitelem rekordu v Guinessově knize.

Mariya, fashion redaktorka

Není nad dobrou snídaní s ještě lepším cappuccinem. V Praze je dnes podniků hrozně moc ale to, že jsou populární na Instagramu ještě vůbec nic neznamená. Osobně mám bohužel zkušenost, že čím víc je kavárna profláklá, tím míň budu spokojená. Zaručit se můžu za dva podniky - kavárna Místo u metra Hradčanská, tam chodíme s manželem vždy, když nechceme experimentovat a spálit se. Nově jí ale konkuruje cukrárna Myšák ve Vodičkové ulici. Podávají tam opravdu vynikající a velké snídaně, a to jak sladké, tak i slané. Doporučuju vyzkoušet, jejich buchtičky s krémem nebo vejce Benedikt nemají chybu. 

Klára, redaktorka publicistiky

Milujete italské pochoutky a bez dobrých sýrů si neumíte představit život? Tak to vás nesmí minout festival Pravá chuť Dolce Vita na Střeleckém ostrově. Tam můžete od 7. - 9. září ochutnávat ty nejlepší speciality z italské sýrové gastronomie.

Týna, fotoeditor

Sladké hřešení je prostě někdy potřeba. A i když nejsem zrovna milovník cukru, někdy přeci jenom zajdu do Donut Shopu na náměstí Jiřího z Poděbrad. Malému útulnému prostoru kromě modrého neonu dominuje výstavka super originálních donutů. Majitelé si je tu vyrábějí sami a každý den navíc mění nabídku. Kromě stálic v podobě kokosového, slaninového nebo brown butter donutu tady tak můžete narazit i na sezónní nabídku plnou netradičních kombinací i na vegan verze. A co víc? Potrpí si tu na kvalitní kávu, takže kromě koblih rozhodně zkuste i jejich batch brew. Nemá totiž chybu!

Karolína, redaktorka joyonline.cz

Zkoušení nových podniků je moje snad nejmilejší hobby. Proto už se nemůžu dočkat příští soboty, kdy vyrážím nadzvednout pokličky do nové restaurace Kuchyň. Jde o zcela netradiční projekt pod taktovkou Ambiente. Nikdy nevíte, co v den, kdy do Kuchyně přijdete, ochutnáte. Na webu najdete jen pevně daný ceník, díky kterému zjistíte, kolik zaplatíte za předkrm, polévku nebo například hlavní chod. Co najdete pod pokličkou vám však nikdo předem nepoví. Musíte se to jednoduše dojít zjistit až do kuchyně. A to je přece super, no ne?

Týna, beauty redaktorka

Jestli máte, stejně jako já, rádi cuketu, určitě oceníte tenhle recept. Poslední dobou se mi skoro vůbec nechce vařit, takže ocením všechny tipy na rychlá jídla, co mi nevezmou moc energie, a ještě jsou zdravá. Zkuste si udělat pekáč téhle nádivky a máte 2 večeře a 2 obědy. K tomu syrová zelenina, klidně nějaký váš oblíbený dip a máte super letní jídlo.

Recept:

3 hrnky cukety nastrouhané nahrubo

1 hrnek celozrnné/čočkové mouky

1/2 hrnku olivového oleje

1/2 hrnku nastrouhaného sýra

1/2 hrnku najemno nakrájené cibule

250 g na kostky nakrájené šunky

4 rozšlehané vejce

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička soli

pepř

3 vymačkané stroužky česneku

1 polévková lžíce majoránky

Všechno smícháte dohromady, dáte do strouhakou vysypaného pekáčku a dáte asi na 40 minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C.

Petra, redaktorka joyonline.cz a produkční

Chcete si zajít na stylovou večeři nebo rande? Pak určitě navštivte skvělou italskou restauraci Alforno! Dokonalá kuchyně, stylové prostředí a pocit jako byste se právě ocitli na malebném předměstí zapadlého italského městečka! Určitě je potřeba si udělat rezervaci a doporučuju vybrat si místa k sezení venku! Neopakovatelná atmosféra, milý personál – co víc si přát! Už jen chybí zvolit tu nejlepší společnost a nezapomenutelný večer může začít! Restauraci Alforno víc než doporučuju!

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama