Reklama

Gastro tipy | Oblíbené recepty redakce, tajné ingredience do cukroví i oblíbená kuchařka šéfredaktorky Val

Co si budeme povídat - s přicházejícími svátky myslíme stále víc a víc na jídlo...
11884

Valentina, šéfredaktorka

Gwyneth Paltrow je novodobou ikonou zdravotního stylu a její kuchařka Je to tak snadné toho je jen dalším důkazem. Najdete v ní 130 receptů na zdravá jídla, která jsou ale OPRAVDU chutná (vyzkoušeno!) a jejich příprava vám zabere jen pár minut. Snídaně, svačiny i večeře budete mít do třiceti minut na stole a ocení je všichni - partner i děti. Zapomeňte na dovozy, tohle je rychlejší a lepší! Třeba pečený kari květák s dipem podle hollywoodské herečky jsem včera ukuchtila za dvacet minut a samotnou mě překvapilo, jak moc dobré to bylo. 

Klára, redaktorka publicistiky

Chcete si zajít popovídat s přáteli ve společnosti dobrého vína a jídla? Vsaďte na Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur, které najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a které nesmíte minout. Provokuje v tom nejlepším smyslu slova: vybranými tapas, bořícími mýtus, že jsou to jen španělské „jednohubky“. Kuchaři v Bistro Provocateur se inspirují kuchyněmi celého světa a mění tapas v luxusní obědy čivečerní menu, jež se hodí pro pohodové klábosení i rande.

Karolína, redaktorka joyonline.cz

Letos jsem se zařekla, že udělám cukroví. Abychom však nejedli celé svátky jen cukr a mouku, zapátrala jsem i po receptech na zdravé varianty vánočních dobrot a moc mě zaujaly netradiční nepečené makové kuličky. Tady je recept!

Na asi 32 kuliček budete potřebovat:

200 g vypeckovaných datlí

100 g mletého máku

3 lžíce vody

hrst celého máku

Postup:

Datle, mák a vodu vložte do mixéru a vše řádně umixujte. Z hotové hmoty tvarujte kuličky, které obalíte v celém máku.

TIP: Pokud se vám nepovede datle umixovat do úplné kaše, nesmutněte, i malé kousky datlí mají v cukroví své kouzlo.

Týna, fotoeditor

Jako velká milovnice ginu se s vámi musím podělit o recept na koktejl, kterému jsem naprosto propadla při své návštěvě Manchesteru minulý týden. Do sklenice s ledem nalijte dva panáky jahodového Beefeater Pink Ginu, přidejte 1dcl prosecca a dolijte tonikem. Pokud se chcete pochlubit výtvorem na instagramu, ozdobte jahodou a pomerančem. Je to poměrně velká nakopávačka, ale tenhle si drink si nejde nezamilovat. A kdybyste náhodou zatoužili po manchesterském originálu, zajděte do místního baru Jimmy‘s, objednejte si Two in the Pink a odkažte se na Týnu. Oni budou vědět!

Petra, produkční a redaktorka joyonline.cz

Pokud bych vám měla poradit perfektní vánoční dárek pro kamarádku, maminku nebo třeba babičku - jednoznačně to bude likér Baileys! Dokonalé spojení irské whiskey a vyhlášené irské smetany od tamních farmářů vykouzlí úsměv na rtech každému, kdo tenhle nápoj ochutná. A kdy jindy si dopřát ( nebo darovat ) něco tak výjimečného, jako Baileys je, než právě o Vánocích? Užijte si tu pravou vánoční atmosféru s vašimi nejbližšími a lahodným likérem Baileys, který udělá z vašeho setkání nezapomenutelný zážitek! 
P.S. Nebojte se přidat Baileys také do vánočního cukroví. Získá díky němu originální chuť a vy si budete moci  díky vaší tajné ingredienci užívat pochval od všech kolem. Dobrou chuť a na zdraví! 

Týna, beauty redaktorka

Věděli jste, že ženšen funguje skvěle kromě jiného i na kocovinu? Korejský ženšen prý totiž snižuje hladinu alkoholu v krvi. A podle vědeckých výzkumů se lidem, kteří pili během popíjení skotské whisky i ženešenový čaj Kombe (www.puredistrict.cz), snížily projevy kocoviny až o 66 %! Určitě to stojí za zkoušku, nemyslíte? 
Tady máte pro inspiraci alkoholický drink, po kterém by vás možná ani nemusela bolet hlava. 

Na 320 ml nápoje budete potřebovat:

1 sáček čaje Kombe 

80 ml vychlazeného grepového džusu 

80 ml vychlazeného bílého vína 

80 ml vychlazené perlivé vody 

2 lžíce višňového sirupu 

kostky ledu 

1větvičku čerstvého rozmarýnu 

čerstvý grep na ozdobu 

Obsah sáčku Kombe rozmíchejte v 80 ml studené vody. KOMBE smíchejte se stejným dílem vychlazeného grepového džusu, bílého vína a perlivé vody. 2. Na dno vychlazené servírovací sklenice nalijte 2 lžíce višňového sirupu, přidejte ledové kostky a pomalu zalijte namíchaným drinkem. Sklenici dozdobte kouskem čerstvého grepu, větvičkou rozmarýnu a ihned podávejte.

Mariya, fashion redaktorka

Nejsem moc na čokoládu, kakao nebo třeba Nutellu. Stane se ale samozřejmě, že na to dostane člověk čas od času chuť a pak to teda stojí za to. Pro tyto případy se chci zásobit zdravou alternativou - Cukrfree nenutellou od Lucky Alvin. Tato pomazánka je složená z 94% z lískových oříšků a zbylých 6% je organický kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Na závěr je to ovoněný  vanilkou z Mauricia. Mňaaam. Lískooříškovou pomazánku koupíte na shop.cukrfree.cz za 189 Kč.

 

Foto: www.nasmodrymak.cz, PR a osobní archiv redakce

sledujte nás na instagramu
Reklama
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama