Reklama

Vyzkoušejte: Podzimní jablečný koláč s mascarpone

Sezona jablek je tady a s ní i tisíc způsobů, jak je využít...
11773

Tím nejlepším a nejsladším je bezesporu pečení koláčů. My pro vás recept na jeden typicky podzimní koláč máme. Jeho příprava je jednoduchá a nezabere vám příliš času. Chuť je ale perfektní a určitě ji oceníte nejen vy ale všichni, komu tuhle dobrotu naservírujete. 

Co budete potřebovat?

Ingredience:

  • 70g másla, změklého + na formu
  • 110g třtinového cukru
  • strouhaná kůra z 1 biocitronu
  • 1 vejce
  • 140g hladké mouky + na formu
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 175ml mléka
  • 150g mascarpone
  • moučkový a vanilkový cukr na poprášení ( smíchejte moučkový cukr s vanilkovým - vůně a chuť je nezaměnitelná )

Náplň

  • 350g mascarpone
  • 40g třtinového cukru
  • 1 malé vejce, lehce prošlehané
  • strouhaná kůra z 1 biocitronu

Jablka

  • 3 jablka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 3 lžíce třtinového cukru nebo podle chuti
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy:

Jedno jablko nakrájejte na tenké plátky a pokapejte citronem. Zbylá 2 na kostičky. V pánvi rozpusťte máslo s cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte kostičky jablek a cca 3 minuty nechte dusit, až šťáva zhoustne.

Troubu předehřejte na 170°C. Šlehejte máslo, třtinový cukr a citronovou kůru 2–3 minuty do světlé pěny. Zašlehejte vejce. Do směsi prosejte mouku s kypřicím práškem a zamíchejte. Vmíchejte mléko a mascarpone, těsto dejte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 23cm a uhlaďte povrch.

Promíchejte přísady na náplň s karamelizovanými jablky a rozetřete na těsto. Povrch uhlaďte. Navrch rozložte plátky jablek.

Pečte 50–60 minut. Nechte vychladnout ve formě 20 minut, pak objeďte ostrým nožem, formu otevřete a koláč vyjměte. Po vychladnutí koláč pocukrujte nebo dozdobte dle vlastní chuti a můžete podávat! Dobrou chuť!

 

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama