Reklama

Vyzkoušejte: Luxusní horká čokoláda pro podzimní večery

Dlouhé podzimní večery, deka, svíčky, skvělá knížka a v ruce hrnek s teplou čokoládou...
11805

Znáte lepší scénář ideálního večera?

Samozřejmě si horkou čokoládu můžete koupit a "neobtěžovat se" s její přípravou. Věřte nám ale, že když si ji sami doma uvaříte, chuť i celkový požitek bude milionkrát lepší a intenzivnější. Vyzkoušejte tenhle dokonalý recept a jinou horkou čokoládu už nikdy nebudete chtít pít! Jak na ni?

Ingredience:

  • 1 červená chilli paprička, rozpůlená a zbavená semen
  • 1 litr 12% smetany
  • 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý
  • 1 skořicový svitek
  • 200 g kvalitní hořké čokolády, rozlámané
  • 2 lžíce třtinového cukru nebo medu (může být i víc – podle chuti)
  • šlehaná smetana k podávání
  • l lžíce kakaa na ozdobu

Postup přípravy:

V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte vařit tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. Přeceďte a odvar uchovejte. V jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky. Ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte. Míchejte, až se čokoláda rozpustí. Vypněte a vyjměte vanilku i skořici. Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby  čokoláda nebyla příliš ostrá. Podávejte v malých šálcích ozdobených kopečkem šlehané smetany poprášené kakaem. Dobrou chuť!

 
 

 

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama