Reklama

Velikonoce se blíží: Upečte si mini-mazance plněné čokoládou!

Také milujete tu vůni, když v troubě pečete něco sladkého?
12209

Suroviny

- směs na Mazanec bez lepku Labeta

- 350 ml vlažné vody (nebo mléka)

- 2 žloutky

- 80 g másla

- 10 g sušeného droždí

- asi 50 g kvalitní hořké čokolády

- vejce, rum a med na dokončení

Postup

1. K obsahu sáčku Mazance bez lepku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí a 80 g másla.

2. Vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout.

3. Z vykynutého těsta tvarujeme bochánky, do kterých vmáčkneme kostičku dobré čokolády a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

4. Necháme ještě 30 minut kynout a poté mini-mazance potřeme jedním rozšlehaným vejcem s trochou rumu.

5. Pečeme na 160 °C asi 20-25 minut. Po upečení potřeme ještě teplé bochánky 1 lžící medu rozšlehaným s 1 lžící vody.

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama