Reklama

Podzimní inspirace: Dýňová polévka s trochou chilli

Chuť nadcházejícího podzimu na talíři...
11721

To je dýňová polévka. Známe ji a milujeme snad úplně všichni. A receptů na ní je nespočet. Opakování je ale matka moudrosti a inspirace není nikdy dost. Vyzkoušejte dýňovou polévku trochu jinak a přidejte do ní chilli, které tuhle pochoutku povznese na vyšší level. Co budete potřebovat?

Ingredience:

  • 800 g dužiny z dýně, bez semínek, nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 karotka, nastrouhaná nahrubo
  • 1 lžíce kari koření 
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 220 ml smetany ke šlehání - pro ještě lepší chuť můžete použít kokosovou smetanu
  • sůl a mletý pepř na dochucení
  • hrst opražených dýňových semínek
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 2 lžíce dýňového oleje na zakapání

Postup přípravy:

V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm cibulku a česnek. Vsypte dýni a zhruba 5 minut opékejte. Přidejte mrkev, poprašte kari kořením a cukrem, osmahněte a zalijte vývarem. Uveďte do varu a vařte asi 15 minut, až zelenina změkne. Vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem. Polévku podávejte posypanou nasucho opraženými dýňovými semínky ( nebo čímkoliv, na co máte zrovna chuť ) , nasekanou chilli papričkou a zakápnutou dýňovým olejem. Nebojte se přidat ani lžíci zakysané smetany, která polévku dokonale zjemní. Dobrou chuť!

 

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama