Reklama

Milujeme sladké! 3 recepty na dezerty, které zahřejí

Mňam!
11765

DÝŇOVÉ LÍVANCE

Ingredience: 1x menší dýně hokkaido cca 0,5 kg, 3–4 vejce, mletá skořice, med nebo datlový sirup dle chuti, na ozdobu bílý jogurt do 3 % tuku, kakao APINAT, ovoce na ozdobení

Postup: Dýni vydlabejte a nakrájejte na kostičky (nemusíte loupat), které povařte ve vodě doměkka. Sceďte vodu a rozmixujte do hladka. Přidejte vajíčka, ochuťte skořicí a doslaďte medem nebo datlovým sirupem. Důkladně promíchejte, aby vzniklo husté těsto. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte trochu kokosového oleje, na kterém budete smažit malé lívanečky. Hotové lívanečky můžete ozdobit bílým jogurtem smíchaným s kakaem, nebo marmeládou nebo čerstvým ovocem.

PEČENÉ HRUŠKY

Ingredience: 1 zralá střední hruška, 1 lžička až 1 lžíce javorového sirupu, 1,5 lžíce vody, 1 lžíce rozinek, špetka čerstvě mletého hřebíčku a muškátového oříšku

Postup: Troubu předehřejte na 190 °C. V misce smíchejte sirup, vodu a koření a do tekutiny dejte na 20 minut máčet rozinky – ohlídejte, aby byly zcela ponořené. Hrušku omyjte a vykrojte jádřinec. Rozinky vyjměte a dejte do vydlabaného středu hrušky. Povrch hrušky postříkejte javorovým roztokem. Pečte ve skleněné pečící míse volně zakryté alobalem při 190 °C zhruba 20 minut nebo doměkka.

PLNĚNÁ PEČENÁ JABLKA

Ingredience: 8 větších pevných jablek, hrstka rozinek, hrstka sušených meruněk, hrstka sušených brusinek, ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého muškátového oříšku

Postup: Troubu předehřejte na 180 °C.  Z jablek vyřízněte jaderník a postavte je vedle sebe do keramické zapékací mísy. Všechny ostatní přísady spolu zamíchejte a naplňte jí díry po jaderníku. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut, až jablka zezlátnou.

TIP: Plněná pečená jablka jsou vynikající přílohou např. k pečené vepřové panence nebo krůtě. 

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama