Reklama

Kynuté lívance na 1000 způsobů. Udělejte si snídani snů!

Také milujete sladké snídaně?
10744

Stačí si lehce přivstat, zadělat na těsto, dát si sprchu, učesat vlasy, nasmažit lívance a rázem budete za hvězdu!

Recept na kynutou variantu je následující:

1. Připravíme si ingredience -  200 g polohrubé mouky, 350 ml mléka, špetku soli, 20 g cukru krupice, 10 g droždí a 1 vejce.

2. Droždí pokojové teploty dejte do mísy a protřete s cukrem (lžíci), jakmile droždí zřídne, přidejte trochu teplého mléka (max. 70 stupňů). Přidejte lžíci mouky a tak nechte asi 10 minut kvásek vykynout.

3. Do velké mísy přidejte prosátou mouku, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Těsto promíchejte a osolte. Takto vzniklé těsto nechte na teplém místě přikryté čistou utěrkou kynout asi 25 minut (objem by se měl zdvojnásobit).

4. Do rozpálené pánve jen zlehka potřené tukem nalijte vykynuté těsto a po obou stranách lívance opečte.

5. Podávejte s čímkoliv máte rádi. My nejvíce milujeme, když zaskládáme stůl povidly, medem, javorovým sirupem, čokoládou, zakysanou smetanou a ovocem a každý lívanec si dochutíme jinak aneb Kynuté lívance na 1000 způsobů!

 

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama