Reklama

10 důvodů, proč si v kuchyni zamilujete ghíčko

Znáte ghí?
11641

Je to čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla. Neobsahuje žádné mléčné bílkoviny, proto je vhodné i pro lidi s intolerancí laktózy a kaseinu. Stimuluje tvorbu žaludečních kyselin a tím podporuje dobré zažívání a chuť k jídlu. Kyselina máselná působí protizánětlivě ve střevech a pomáhá udržovat hladinu inzulinu. Díky zvýšenému obsahu vitamínů A, D, E a K, ghí ocení také lidé trpící záněty zažívacího traktu i alergií na lepek. Vydrží až rok bez lednice.

1. Trvanlivost – díky odstranění mléčné bílkoviny a odpaření vody má ghí velmi dlouhou trvanlivost bez nutnosti chlazení.

2. Nepřepaluje se - ghí má vysoký kouřový bod (250°C). Během zahřívání tak nevznikají nestravitelné toxické látky.

3. Chrání střeva – díky kyselině máselné působí ve střevech protizánětlivě a pomáhá udržovat hladinu inzulinu.

4. Hubnutí – energie z mastných kyselin pomáhá spalovat tuky.

5. Detoxikace – mastné kyseliny na sebe váží toxiny a volné radikály, které následně odvádí z těla pryč.

6. Trávení – stimuluje tvorbu žaludečních kyselin a tím podporuje dobré zažívání a chuť k jídlu.

7. Záněty – ghí udržuje zásadité prostředí, čímž zabraňuje vzniku zánětu a usnadňuje hojení.

8. Nervy a mozek – omega 6 a omega 3 mastné kyseliny chrání mozek a nervové buňky.

9. Cholesterol – BIO ghí obsahuje CLA (kyselina linolová), která snižuje hladinu cholesterolu, pomáhá odbourávat tělesný tuk, podporuje růst svalové hmoty a funguje též jako antioxidant.

10. Kůže – ghí lze udržovat i zevně, protože hojí podrážděnou kůži, hydratuje a zvláčňuje.

Sehnat ho můžete například na ceskeghicko.cz nebo si ho jednoduše vyrobte doma!

 

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama