Reklama

RECEPT | Nanuk s příchutí borůvkového mojita

Ideální osvěžení třeba na zahradní party...
8859

Ingredience na 10 nanuků:

- půl hrnku cukru

- půl hrnku vody

- asi 35 lístků máty

- tři čtvrtiny hrnku citronové (limetové) šťávy

- 6 polévkových lžic bílého rumu (lze nahradit jablečným džusem a vytvořit tak nealko verzi)

- 150 g borůvek

Postup:

1. V malém hrnci smíchejte cukr, vodu a asi 25 lístků máty. Ohřívejte na mírném plameni až do doby, než se cukr rozpůstí. Poté nechte celou směs  při pokojové teplotě vychladnout.

2. Po vychladnutí vyndejte lístky máty, přelijte směs do džbánu a pečlivě k ní přimíchejte limetovou šťávu a rum.

3. Obsah džbánu nalijte do formiček na nanuky (asi do tří čtvrtin) a přidejte zbylé lístky máty i borůvky.

4. Nechte nanuky zmrznout v mrazáku - alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama